Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden .
Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Algemeen

Mag mijn partner zakelijke kilometers rijden met mijn lease auto?
Ja, uw partner (eventueel met kinderen) mag gebruik maken van de lease-auto.
Wanneer er meerdere merkdealers in mijn woonplaats zijn, mag ik dan zelf mijn keuze bepalen?
U heeft voor het onderhoud altijd de vrije keuze van een merkgarage van uw voorkeur. De leverende dealer wordt bepaalt door de leasemaatschappij. Zo bent u verzekerd van de beste inkoopvoorwaarden. Uitzonderingen kunt u bespreken met één van onze adviseurs.
Kan ik als ZZP’er een auto leasecontract voor 24 maanden afsluiten?
De acceptatievoorwaarden voor startende ondernemers zijn zwaarder dan voor bedrijven met een bewezen financiële historie. Neem contact met ons op voor een gesprek met één van onze adviseurs, wellicht kan deze u verder helpen.
Is het mogelijk om na de lease periode de auto over te nemen?
Bij veel leasemaatschappijen bestaat de mogelijkheid om de lease-auto, na afloop van het leasecontract over te nemen. Veelal worden deze zonder garantie aangeboden of zijn er tegen meerprijs garantiepakketten mogelijk. Mocht u hier een vraag over hebben neem dan contact op met uw LEASEDESK adviseur.
Kan ik ook een grijs kenteken auto leasen?
U heeft de mogelijkheid om ook een grijs kenteken auto tot GVW (totaalgewicht) 3.500 kg te leasen. Vanwege de specifieke configuratie van bedrijfswagens kan het zijn dat de gewenste auto niet in de calculator voorkomt. Indien u contact opneemt met één van onze adviseurs kunnen zij u verder helpen.

Auto aanschaf

Mag ik zelf bepalen waar de auto besteld wordt?
De leasemaatschappij bepaalt waar de leaseauto besteld wordt. Zo maakt u maximaal gebruik van ons inkoopvoordeel. Uitzonderingen kunnen met onze adviseurs besproken worden.
Kan de auto op elke gewenste locatie afgeleverd worden?
Het is mogelijk om uw auto op locatie af te laten leveren. U kunt dit bij het inplannen van de aflevering met de dealer kortsluiten.
Moet de auto in onderhoud bij de leverende dealer?
U bepaalt zelf waar u de auto laat onderhouden. Dit kan bij een dealer in uw eigen omgeving. Schades worden echter vaak via aangesloten schadebedrijven gerepareerd. U dient een schade altijd vooraf te melden bij de leasemaatschappij.

Auto gebruik

Mag ik zelf bepalen waar de auto wordt onderhouden
Dit verschilt per leasemaatschappij. Neem hierover contact op het uw Leasedesk adviseur. Schades worden echter vaak bij aangesloten schadebedrijven gerepareerd. U dient een schade altijd vooraf te melden bij de betreffende leasemaatschappij.
Wat zijn de regels bij het inleveren van een lease-auto?
Het inleveren van een leaseauto bij einde contract is heel eenvoudig. De leaseauto kan ingeleverd worden bij de dealer van uw volgende auto of bij de betreffende leasemaatschappij op locatie. Er dient een inname formulier te worden ingevuld waarmee de auto wordt afgemeld. Verdere richtlijnen ontvangt u van de leasemaatschappij waar de leaseovereenkomst mee gesloten wordt.
Hoe lang mag een lease-auto in het buitenland worden gebruikt?
Een leaseauto mag bij de meeste maatschappijen maximaal 30 aaneengesloten dagen in het buitenland worden gebruikt. In overleg met verzekeraars ie een langere periode vaak mogelijk afhankelijk van de wetgeving per land.

Winterbanden

Kan ik ook winterbanden in het lease-contract opnemen?
Via de calculatie module heeft u de mogelijkheid om winterbanden aan te klikken. Hierbij kunt u in najaar de winterbanden en in het voorjaar de zomerbanden laten monteren. In de prijs zijn de- en montage en de opslagkosten van de banden inbegrepen. Aan het einde van het leasecontract mag de auto zowel op winter- als op zomerbanden worden ingeleverd.
In welke landen zijn winterbanden verplicht?
Gaat u in de wintermaanden naar Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, de Ardennen of naar Frankrijk, rijd dan op winterbanden. Gaat u naar de bergen, neem dan ook sneeuwkettingen mee. Buiten het winterseizoen moet u, zeker in de bergen, ook bedacht zijn op verrassend weer. In de verschillende Europese landen lopen de regels voor het gebruik van winterbanden sterk uiteen. Op de site van de ANWB vindt u de laatste stand van zaken.
Wanneer moeten winter/zomerbanden verwisseld worden?
Wij adviseren u om de winterbanden in oktober/november te laten monteren. In maart/april kunnen de zomerbanden weer onder de auto. Via de planning van de leasemaatschappij kunt u een afspraak maken voor de bandenwissel.
Kan ik later alsnog winterbanden op laten nemen in mijn lease-overeenkomst?
Het is mogelijk om in een later stadium alsnog winterbanden aan uw servicepakket toe te laten voegen.

Brandstof

Hoe werkt de afrekening van brandstof?
Indien u kiest voor een brandstofpas dan wordt er maandelijks een voorschot in het leasetarief berekend. Dit brandstof voorschot is gebaseerd op het gemiddelde verbruik van uw type auto. Per kwartaal worden de werkelijke kosten met het voorschot verrekend.
Zit er een nationale of een internationale tankcard bij?
Dit is per leasemaatschappij verschillend. U kunt uw wensen kenbaar maken aan één van onze adviseurs. Zij kunnen u verder helpen.
Is het een universele tankcard of ben ik gebonden aan bepaalde tankstations?
Dit is per leasemaatschappij verschillend. Maak uw wensen kenbaar aan één van onze adviseurs. Zij kunnen u verder helpen.

Contract inhoud

Met wie sluit ik de leaseovereenkomst af?
De leaseovereenkomst wordt rechtstreeks met de betreffende leasemaatschappij afgesloten. Facturatie geschiedt ook rechtstreeks. Leasedesk blijft gedurende de gehele looptijd voor u bereikbaar en springt waar nodig voor u in de bres.
Wie is mijn contactpersoon?
De communicatie verloopt voor wat betreft de standaard zaken rechtstreeks met de leasemaatschappij. Leasedesk blijft gedurende de gehele looptijd voor u bereikbaar en springt waar nodig voor u in de bres. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld ondersteunen indien er een contractherrekeningsvoorstel gedaan wordt.

Contracteinde

Kan ik mijn leaseauto privé overnemen?
Het is mogelijk om uw leaseauto na de looptijd over te nemen. Indien u dit vooraf aangeeft kan er een koopoptie in het leasecontract worden opgenomen. U kunt ook in een later stadium aangeven dat u de auto wenst over te nemen.
Waar kan ik mijn huidige leaseauto aan het eind van het contract inleveren?
Het inleveren van een leaseauto bij einde contract is heel eenvoudig. De leaseauto kan ingeleverd worden bij de dealer van uw volgende auto of bij de betreffende leasemaatschappij op locatie.

Bijtelling

Hoe wordt de bijtelling berekend op bestelauto's?
Voor bijtelling bij bestelauto's wordt onderscheid gemaakt tussen drie situaties. Voor (nagenoeg) uitsluitend goederenvervoer, niet privégebruik en gebruik door meerdere werknemers zijn de algemene bijtellingsregels niet van toepassing. U vindt over dit onderwerp ook meer informatie terug op de site van de belastingdienst.
Wat zijn de gevolgen voor de berijder van een lease-auto?
Indien de leaseauto ook voor privédoeleinden wordt gebruikt, krijgt de berijder te maken met de zogeheten forfetaire bijtellingsregeling. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot en het type brandstof. Hoe schoner de auto, des te lager is de bijtelling.
Hoe weet de belastingdienst de fiscale waarde van mijn auto?
In de loonadministratie zijn de bijtelling en de eventuele eigen bijdrage voor privégebruik opgenomen. Uit deze gegevens leidt de belastingdienst de fiscale waarde van uw leaseauto af.
Hoe wordt de bijtelling berekend indien een medewerker in een jaar meerdere auto's heeft gebruikt?
De bijtelling geldt voor iedere auto die voor privédoeleinden mag worden gebruikt. Zolang als u niet over de "eigen leaseauto" kan beschikken, geldt de bijtelling gedurende deze periode niet. In deze periode wordt de bijtelling berekend over de fiscale waarde van de "vervangende" auto.

Prijzen en tarieven

Hebben de fiscale maatregelen invloed op de leasetarieven?
Ja. De wijzigingen op het gebied van MRB en brandstofaccijnzen leiden bij nieuwe en rijdende auto’s tot tariefwijzigingen. Aangezien dit overheidsmaatregelen zijn hebben de leasemaatschappijen hier geen invloed op.
Kan ik onderhandelen over het leasetarief?
Leasedesk biedt u de beste deal van de aangesloten leasemaatschappijen. De beste deal in combinatie met de beste voorwaarden worden aan u  gepresenteerd. Voor maatwerk kunt u contact opnemen met één van onze Leasedesk adviseurs.
Kan ik gedurende de looptijd van het contract de looptijd en of het kilometrage wijzigen?
U kunt tussentijds de looptijd en/of het kilometrage wijzigen indien de afwijking groter is dan 10% t.o.v. de contractueel overeengekomen kilometers. Neem hierover contact op met uw Leasedesk adviseur.

Schade/verzekeringen

Zijn de inzittenden van mijn leaseauto verzekerd?
Alle bij Leasedesk aangesloten leasemaatschappijen hebben naast de reguliere all-risk verzekering een inzittende verzekering opgenomen in de offerte. De WA dekking dekt de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de verzekerden wegens schade met of door het verzekerd voertuig toegebracht aan personen en/of goederen en wel voor alle verzekerden.  Daarnaast werkt men vaak ook nog met een zogenaamde SVI dekking. Deze verzekering dekt de schade die het gevolg is van een ongeval aan inzittenden. Hier valt de bestuurder ook onder. U kunt dit terugvinden in de leaseofferte.
Heb ik een eigen risico?
U heeft een verzekering met een eigen risico. De hoogte van het risico per maatschappij kunt u terugvinden in de leasecalculator.

Privacy

Hoe zit het met mijn privacy?
Alle autogerelateerde gegevens en berichten die worden opgeslagen in Leasedesk zijn alleen inzichtelijk voor u als berijder. Bij een leaseaanvraag worden deze gegevens doorgegeven aan de betreffende leasemaatschappij. Uiteraard gaat Leasedesk zorgvuldig om met uw gegevens.

Reparatie/onderhoud

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?
In de basis wordt bij alle leaseoffertes rekening gehouden met vervangend vervoer na 24U. Indien gewenst kunt u deze service component laten vervallen of kunt u kiezen voor direct vervangend vervoer. U kunt hierover contact opnamen met één van onze Leasedesk adviseurs. Zij helpen u graag verder. Indien er sprake is van schade dan heeft u altijd recht op vervangend vervoer.
Kan ik bij schade zelf een garage of autobedrijf kiezen voor het herstel?
Nee, schades dienen hersteld te worden door een door de leasemaatschappij aangewezen schade herstelbedrijf. U dient schades altijd eerst vooraf aan de betreffende maatschappij te melden.
Kan ik voor onderhoud en reparatie ook bij een universele garage terecht?
Sommige bij ons aangesloten leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om, naast het dealerkanaal, ook bij universele autobedrijven uw auto te laten onderhouden. Neem bij vragen contact hierover op met één van onze Leasedesk adviseurs.